De Keyzer > Verhaal Karin

‘Ze vroegen me terug, want ze vinden me een topjuf. Dat deed me heel erg goed’

 

Karin koos jaren geleden voor speciaal onderwijs en kwam onlangs, na een uitstapje naar het regulier en particulier onderwijs, terug bij De Keyzer.

Hoe ben je bij De Keyzer terechtgekomen?

In 1985 begon ik bij de voorloper van De Keyzer en werkte ik voornamelijk met de kleuters. Vervolgens heb ik ook nog een tijdje op De Bodde gewerkt, maar ik miste De Keyzer en ben toen weer teruggekomen. Ik heb daarna in mijn loopbaan nog een paar uitstapjes gemaakt naar het reguliere en particuliere onderwijs. Tot ik gebeld werd door De Keyzer en ze vroegen of ik terug wilde komen. Ze vonden me een topjuf vanwege mijn ervaring en omdat ik goed inspeel op wat de kinderen nodig hebben. Ja dat vond ik heel fijn om te horen. Dus nu ben ik er weer, terug op De Keyzer als juf van groep 5.

Wat maakt jou geschikt voor het speciaal onderwijs?

Ik ben gezegend met een rugzak vol ervaring en probeer goed balans te houden. Mijn focus is helemaal op mijn groep en ik sluit me zoveel mogelijk af voor alle ruis eromheen. Het werken in speciaal onderwijs is topsport en kan soms pittig zijn. Gelukkig ben ik positief ingesteld en kan ik enorm genieten van de vele mooie geluksmomentjes in de klas.

Wat zijn die kleine geluksmomentjes in je werk waar jij van kan genieten?

Een glimlach van een kind, een grappige opmerking, voorlezen, gezellig knutselen, een leuke taalles, een goed gesprek met de kinderen en vooral kinderen die (weer) zichtbaar goed in hun vel zitten. De vrijheid om het reguliere lesprogramma los te laten en waar nodig de les aan te passen aan de groep en het individuele kind. Ja geweldig. Ik ga iedere dag ook heel blij naar huis. Dan vraag ik aan mezelf: was het goed vandaag? Ja denk ik dan en dan is het goed.

Stel, je begint opnieuw met je carrière, kies je dan weer voor speciaal onderwijs?

Ja, want ik denk dat onderwijs de schakel is om je staande te houden in de maatschappij. Ieder kind heeft recht op dat onderwijs, juist ook de kinderen die met leren en opgroeien extra begeleiding kunnen gebruiken. Ieder kind is uniek en dat maakt dit werk voor mij zo waardevol en aantrekkelijk. Mijn leus is: het leven is wat er gebeurt, terwijl je andere plannen maakt. Blijf bij jezelf en probeer van iedere dag iets goeds te maken!

Respect voor ieder individu

Op onze scholen hebben we aandacht voor elkaar en wordt ieder kind gezien. Bij ons is iedereen waardevol.