Nieuwe speelplaats voor de kleuters

De zon scheen op het moment dat de kleuters zelf hun nieuwe speelplaats mochten openen. Begeleid door leerkrachten en enkele ouders knipten zij op woensdag 2 november 2016 het lint door, waarna de nieuwe en speciale speelplaats in gebruik kon worden genomen.

De Keyzer kent al drie speelplaatsen. Eén voor de kleuters en groep 3, één voor de basisschoolleerlingen van de groepen 4 t/m 8 en één voor het VSO. De laatste twee speelplaatsen zien er mooi en nog redelijk nieuw uit.
Die van de kleuters was echt aan vervanging toe. Mooi geïntegreerd in de bosrand is een prachtige en zeer speciale speelplaats tot stand gekomen, ontwikkeld door gedragswetenschappers, begeleiders van De Keyzer en projectontwikkelingsbedrijf BTL.

Marleen van Enschot, directiesecretaresse: “De speelplaats bestaat uit twee delen, het zintuigendeel en het belevingsgedeelte. In het zintuigendeel staan attributen, waar de kinderen o.a. hun creativiteit kwijt kunnen. Dit zijn een wandtoestel en een speciale knikkerbaan.
De knikkerbaan is uitgefreesd aan de buitenzijde van een dikke boomstam.
In het belevingsdeel zijn de kleuters actiever bezig in de zandbak, de schommel, het verhoogde pad met glijbaan en tunneltje en het fietspaadje. De aanwezige bankjes zijn het centrale verzamel- en rustpunt.
Wij, en zeker ook de kleuters, zijn heel erg blij met deze nieuwe, natuurlijke speelplek.”