Opbrengst kerstmarkt

Donderdag voor de kerstvakantie heeft de kerstmarkt plaatsgevonden waar we met z’n allen geld hebben opgehaald voor de stichting ‘Heppie’.

De weken hiervoor hebben we met de hele school hard gewerkt aan de producten die we gingen verkopen. Zo werden er in sommige klassen kerstkaarten gemaakt en in andere klassen bijvoorbeeld kerststukjes. Ook waren er klassen die iets te eten of iets te drinken verkochten. Bijvoorbeeld chocomel of wafels met slagroom. “Wat hebben we veel productie gemaakt” zei Lucas uit groep 7 trots.

Zo veranderde groep 7 deze weken als het ware in een “kerstkaartenfabriek”.De taken werden onderling verdeeld, zodat we zo snel mogelijk, zo veel mogelijk kerstkaarten konden maken. Er waren bijvoorbeeld kinderen die heel veel kerstballen knipten voor op de kaart, kinderen die het merktekentje uitdrukten en kinderen die de kaarten vouwden. Hier hebben we vol overgave aan gewerkt, waardoor we super veel kaarten gemaakt hebben. Behalve voor deze kaartjes was er natuurlijk ook ruimte en tijd om een eigen mooie persoonlijke kaart te maken voor iemand die je liefhebt. Ook dit zijn hele mooie kaarten geworden. Zo heeft elke klas op zijn eigen manier keihard gewerkt aan de kerstmarkt. Allemaal voor de stichting ‘Heppie’ .

Wat doet de stichting ‘Heppie’:

De stichting ‘Heppie’ maakt zich hard voor de 60.000 kinderen die opgroeien in eenzaamheid. Ze worden ingesloten door problemen en negatieve ervaringen. Heppie haalt deze kinderen uit hun isolement en zet ze in hun kracht. Dit doen de ruim 550 kundige en zeer betrokken vrijwilligers aan de hand van onze eigen speciale methode: ‘Klimaat van Aandacht’. Een methode die staat voor positieve aandacht, voor samen spelen en erbij horen en voor het creëren van positieve jeugdherinneringen. Zo geeft Heppie kinderen weer de moed, het zelfvertrouwen en de energie om door te gaan.

Dit harde werk van onze school is niet voor niets geweest, want er is maar liefst € 1000,- opgehaald! Na de kerstvakantie is er iemand van de stichting naar onze school gekomen om de cheque in ontvangst te nemen. Ze was erg blij met het geldbedrag dat wij als school hebben opgehaald. Ook was er een journalist van het ‘Goirles Belang’ die hier een stukje over heeft geschreven voor in de krant. Best wel een beetje spannend natuurlijk, maar onze klas, groep 7, heeft de school hierbij heel goed vertegenwoordigd.

Verslag van Lucas samen met Juf Michelle

Foto:  Adviesbureau Fons Smits Goirle