Griezelige kinderboekenweek

De Kinderboekenweek is sinds 1955 een jaarlijks terugkerende week van 10 dagen in september en oktober ter promotie van het Nederlandse kinderboek. Tijdens deze week geven deelnemende boekwinkels bij besteding van een bepaald bedrag aan kinderboeken het Kinderboekenweekgeschenk, cadeau. Daarnaast zijn er gratis diverse informatiegidsen bij de boekwinkel verkrijgbaar, zoals de Voorleesgids en de Kinderboekenmolen. Dit zijn gratis tijdschriften met een overzicht van boeken die worden verspreid onder basisscholen, boekhandels en bibliotheken. Bibliotheken besteden extra aandacht aan lezen en organiseren vaak diverse activiteiten rond de Kinderboekenweek, zoals een voordracht door een schrijver.

Op basisscholen wordt er meestal veel aandacht aan de Kinderboekenweek besteed. Ook bij het SO van SG De Keyzer zijn we volop bezig geweest met de Kinderboekenweek. In de hal is door ouders een griezelkasteel in elkaar geknutseld. Dit kasteel is helemaal gevuld met griezelboeken, die de kinderen ook mee naar de klas kunnen nemen om te lezen.

Via allerlei sites op het digibord worden er leuke lessen gegeven en wordt er ook door alle klassen flink geknutseld aan griezelige opdrachten. GRUWELIJK ENG!!!