Schoolkamp groep 8

Kamp groep 8 op donderdag 7 en vrijdag 8 juni 2018
 

Het kamp vond plaats bij De Hoge Rielen in Kasterlee. Na een behoorlijke plensbui en een flinke donderklap kon het kamp beginnen. Het weer klaarde op en de spulletjes  worden uitgeladen.  ‘Waar moeten de spullen?, mogen we al op onze kamers?, mag ik wat drinken?, wanneer gaan we eten?, wat voor spelletjes gaan we eigenlijk doen?, heeft u mijn tas gezien?, mogen we al naar buiten?, wat eten we eigenlijk op kamp?, mag er muziek aan?” Tientallen vragen welke allemaal worden beantwoord!
Dan verzamelen, leerlingen tellen en regels bespreken. Daarna je slaapplek in orde maken en lekker naar buiten.

Na wat vrije tijd worden de kinderen verzameld om ze uitleg te geven over het groot spellencircuit: Chinees voetbal, stormbaan, catch 5, levend tafelvoetbalspel, blindelings mannetje en meer. Met deze leuke spelen zijn we lekker een paar uurtjes fanatiek bezig. Met tussendoor de nodige pauzes uiteraard. Actief bezig zijn maakt dat je dorstig wordt en trek krijgt.

Daarna is er voor de kinderen alle tijd en ruimte om zelf op onderzoek te gaan in het prachtige natuurgebied rondom het paviljoen. Dan zien we ‘onze’ kinderen op een andere manier, met onverwachte kwaliteiten, smakelijke humor, oprechte behulpzaamheid, vindingrijkheid en bovenal genietend van de omgeving en elkaar.

De tijd gaat snel op kamp en de traditionele barbecue wordt voorbereid. Binnen is er een lopend buffet uitgestald op de lange rij tafels. Aan niets ontbreekt het ons kampvolk. In groepjes lopen de kinderen met hun satéstokjes, braadworsten en hamburgers langs het buffet en scheppen de plastic borden vol. De magen worden goed gevuld. Sommige kinderen melden zich wel 3 tot 4 keer bij het buffet. Kortom, een heerlijk relaxte kampsfeer.


En dan eindelijk is het zover. ‘Het Dodenstraal Nachtspel’ kan beginnen. Een van de collega’s begeeft zich voorzichtig in het nachtelijk bos, op zoek naar een geschikte verstopplek. Bedoeling is om vanuit die positie zachtjes een muziekje te laten horen via een mobieltje. Gevonden! De vinders zijn gelukkig en trots. Dus ja, het was weer een geslaagde versie van dit populaire nachtspel.

 

Afbeeldingsresultaat voor verstoppen in het bos

 


En ja, dan wordt het zo zoetjes aan tijd om de slaapzalen op te zoeken. Enkelen hebben zich al hebben overgegeven aan een welkome nachtrust, anderen geven zich nog niet gewonnen. Als dan uiteindelijk de leerlingen slapen kunnen ook de begeleiders een paar uurtjes rust gaan pakken. De ochtend zal zich weer snel aandienen….

Met dank aan Ineke (moederke van het kamp), Natalie (onze sublieme spelleidster), Sandra en Sabine (onze toegewijde hospiks), Joost (de Goddelijke hopman), Ingrid (‘spring in het veld’), Danique (onze ‘stille’ kracht), Evelien (onze megafoniste), Peter (bekwaam BBQ’er), Rob (ervaren kamper) en Walther (beter bekend als de ‘schaduw’).

 

Het was weer superleuk!!